Sollicitatie tips & tricks

Vind jij solliciteren best spannend? Dat kunnen we ons voorstellen. Daarom geven we hier een aantal tips, deze tips zijn geen garantie voor succes, maar zorgen er wel voor dat jij goed voorbereid kunt solliciteren naar een functie bij KFC. 

Check je CV en motivatie op taalfouten 

Het sturen van je CV en motivatiebrief is de eerste stap naar een carrière bij KFC. Zorg er daarom voor dat je tijdens deze eerste stap een goede indruk maakt door een net CV en motivatiebrief te sturen zonder taal- of spelfouten.  

Als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek dan is een carrière bij KFC een stapje dichterbij. Waarschijnlijk ben je niet de enige die op gesprek gaat en daarom is het belangrijk om jezelf tijdens het gesprek zo goed mogelijk te presenteren. Om je te helpen bij de voorbereiding op je sollicitatiegesprek geven we je graag nog een paar tips: 

Bereid het gesprek voor 

Zorg dat je alles weet over KFC en over de functie. Lees de vacature nog een keer door, neem een kijkje op onze website en loop eens binnen bij een KFC restaurant. Onze medewerkers vertellen jou graag waarom werken bij KFC zo leuk is. Bedenk ook welke vragen er aan je gesteld kunnen worden en bereid de antwoorden goed voor. Een vraag die je gegarandeerd kunt verwachten is ‘Waarom wil je zo graag bij KFC werken?’. Denk ook na over zowel je sterke als je minder sterke punten. In een gesprek vinden wij het belangrijk dat potentiële medewerkers een actieve houding aannemen. Bereid daarom vragen voor die je tijdens het gesprek zelf wilt stellen. Hierdoor laat je niet alleen zien dat jij je verdiept hebt in KFC en de functie, maar krijg je ook nieuwe informatie die je kan helpen bij het maken van de juiste beslissing.  

Uiterlijke verzorging 

Een eerste indruk kun je maar één keer maken. Kleed je daarom netjes en zorg voor een verzorgd uiterlijk. Van onze medewerkers verwachten wij immers ook een representatieve uitstraling.

Kom op tijd 

Het lijkt misschien overbodig om te zeggen, maar zorg dat je minimaal 10 minuten van tevoren op het afgesproken tijdstip aanwezig bent. Beter 10 minuten te vroeg dan 1 minuut te laat! Mocht het echt niet lukken om op tijd te zijn, laat dit dan ruim op tijd telefonisch weten aan degene met wie je een afspraak hebt. Wees ook eerlijk over de reden waarom je niet op tijd kunt komen.  

Ontspan en wees jezelf 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Als jij je goed hebt voorbereid kun je relaxed het gesprek in gaan. 
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Niet meer weergeven.